Autós Dolgok.com

Add a Startlaphoz Share
websas.hu
eXTReMe Tracker

Autófinanszírozás

Olcsóbb lett az autófinanszírozás

Szeptembertől egyszerűbb és olcsóbb a gépjármű-finanszírozás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) rendszere által könnyebbé vált a hitelfelvétel is. Az idén tavasszal módosult szabályozás szerint a zálogszerződést a gépjárművet terhelő jelzálogjog esetén elegendő magánokiratba foglalni, így olcsóbbá vált a procedúra.

Szeptembertől egyszerűbb és olcsóbb lett a gépjármű-finanszírozás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) rendszere által könnyebbé vált a hitelfelvétel is. A gépjárművet terhelő jelzálogjog esetén elegendő magánokiratba foglalni zálogszerződést - az idén tavasszal módosult szabályozás szerint -, így olcsóbbá vált a procedúra, hisz csak az ingó jelzálogi bejegyzés díját fizetik meg az új tulajdonosok.

A gazdasági válság hatására a nagy kockázatot jelentő, hitellel finanszírozott gépjárműveknél egyre nagyobb biztosítékot kívánnak meg a hitelezők. Ezt a garanciát szolgálja a bejegyzett ingó jelzálog. Ezek zálogjogi nyilvántartását a MOKK vezeti, így garantálva az eljárás hitelességét, pontos és nyomon követhető adminisztrációját, amely így megkönnyítve a korábban igencsak nehézkes hitelfelvételt is az autóra vágyó tulajdonosok számára.

Copyright © 2009-2015 Dolgok.com csoport
Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat | Partnerek | Oldaltérkép | XHTML | CSS