Autós Dolgok.com

Add a Startlaphoz Share
websas.hu
eXTReMe Tracker

Autótuning

Nitró tuning (dinitrogén-oxid)

A dinitrogén-oxid a köznyelvben inkább mint nitró, kéjgáz, a palack, nevető gáz, N-O-S, kerül szóba, de a gyakori emlegetés ellenére még mindig az egyik legkevésbé megértett módszer a gyorsulási megszállottak számára rendelkezésre álló tuningolási módok közül. Mivel ez a legolcsóbb módja, hogy akár 50%-kal növeljük autónk teljesítményét, egyre nagyobb érdeklődésre tart számot.

Kezdjük az elején! A németek amikor felfedezték a dinitrogén-oxid belső égésű motorokra gyakorolt hatását, GM-1 néven, mint nagy magasságban használt teljesítménynövelő módszer bevezették azt a Légierő (Luftwaffe) vadászgépeiben és bombázóiban. Nagy magasságokban a ritka levegő által csökkenő motorteljesítményt ellensúlyozták a nitro használatával. Hasonlóan sok más a háború alatt kifejlesztett, feltalált dologhoz, immár a béke időszakában tájékozott és ügyes szerelők rájöttek, hogy gyorsulási versenyautók, hot rod-ok és sebességrekorder autók teljesítménynövelőjeként tökéletesen alkalmazható az N2O. Később egyre jobban növekedett népszerűsége köszönhetően a viszonylagos olcsóságának, a modern motorokkal és motorvezérlőkkel való összeférhetőségével, illetve nem utolsó sorban a módszert körülvevő mítosz következtében. A gáz használata egyre egyszerűbbé vált, a növekvő tapasztalatok, adatbázis, és a fejlődő technológia következtében.

Mi is az a dinitrogén-oxid? Két összetevőből áll, két rész nitrogénből és egy rész oxigénből. Szobahőmérsékleten normál légnyomás mellett gáz halmazállapotú, de általában 53 bar nyomással összepréselve tárolják és így 25 Celsius fokon már folyékony halmazállapotú. 300Celsius fokra hevítve bomlásával oxigén szabadul fel, az oxigén koncentrációját 35%-ra növelve, szemben a levegő 21%-ával. Ez a gáz sűrűbb is mint a levegő, azaz nagyjából kétszer annyi oxigénhez jut motorunk a nitro alkalmazásával, mintha csak a légköri levegőt szívja. A több levegő pedig több erőt jelent, már ha tudjuk kontrollálni.

A N2O nemcsak extra oxigénhez juttatja motorunkat, hanem a folyadék állapotból-légnemű halmazállapotúvá válása folyamán óriási mértékű hűtő hatás (-20C) jelentkezik, mely által a beszívott "kinti" levegő sűrűsége is növekszik (nagyobb sűrűség = több oxigén). Ezt a hatást sokszor kémiai töltőlevegő hűtésnek nevezik és ez a jelenség már önmagában nagyon jól alkalmazhatóvá teszi a Nitrót magas kompressziójú atmoszférikus benzinmotorokban, feltöltött motorokban és dízelmotorokban is. Az "oxigénnövelő" és a hűtő effektus akár 100 százalékkal is növelheti egy erőforrás teljesítményét, de különböző okokból ezt a mértéket ritkán érik el a gyakorlatban.

Copyright © 2009-2015 Dolgok.com csoport
Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat | Partnerek | Oldaltérkép | XHTML | CSS