Autós Dolgok.com

Add a Startlaphoz Share
websas.hu
eXTReMe Tracker

F1 hírek

Hivatalos: Schumacher visszatér a Forma-1-be

Az elmúlt napok híreit figyelembe véve egyáltalán nem számít meglepetésnek az, hogy Michael Schumacher a Mercedes GP alkalmazásában 2010-ben visszatér a Forma-1-be. A felek szerdán hivatalosan is megerősítették az év talán legnagyobb szenzációjának számító átigazolást.

A szerződés részleteiről a Mercedes GP által kiadott sajtónyilatkozatban nem esik szó, de Schumacher később megerősítette, három évre írt alá az alakulathoz.

Michael Schumacher autóversenyzői pályafutása elején már szerepelt a Mercedesnél, most tehát lényegében visszatér a stuttgarti márkához. 1990-ben bekerült a Mercedes pilótanevelő programjába, amelynek nagy szerepe volt abban, hogy 1991-ben bemutatkozhatott a Forma-1-ben.

A mostani szerződés értelmében a hétszeres világbajnok (és ezzel csúcstartó) német újra együtt dolgozhat Ross Brawnnal, akivel a Benettonnál és a Ferrarinál is roppant sikeresek voltak.

 

 

Kiszállt a Toyota!

A Toyota bejelentette, hogy azonnali hatállyal kilép a Forma-1-ből, így Peter Sauber csapatának megvan az esélye, hogy úgymond visszatérjenek, hisz miután "kiütötte" őket a Lotus a jövő évi nevezési listáról már csak abban bízhattak, hogy a Toyota kiszáll vagy, hogy Frank Williams beleegyezik a 14 csapat indulásába. A kérdés már csak az, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel.

A Toyota 2002-ben debütált a Forma-1-ben és azóta keményen dolgoztak azért, hogy megszerezzék az első futam győzelmüket. Sajnos erre nem került sor az elmúlt 8 év során, viszont szereztek pole pozíciókat illetve több dobogós helyezést is.

Copyright © 2009-2015 Dolgok.com csoport
Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat | Partnerek | Oldaltérkép | XHTML | CSS