Kampány a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorítására

Tízből nyolc sofőr a volánnál ülve, menet közben is nyomogatja a telefonját.

Kampányt indít a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) és az Aegon Magyarország Általános Biztosító.

A kampányban a veszélyekre két nagyszerű humorista, Janklovics Péter és Kovács András Péter által készített rövid videókkal hívják fel a figyelmet.

Íme a sorozat 4 része:

Egy online kutatásban a megkérdezettek negyven százaléka válaszolta, hogy rendszeresen használ mobilt vezetés közben.

Halálos gondatlanság

Tízből nyolcan pedig ismernek olyan sofőrt, aki a volánnál ülve is rendszeresen használja – kézben tartva – a telefonját. A jelenség a megkérdezett nők harmadára, a férfiak felére jellemző, és a városiak között gyakoribb, mint a kistelepülésen élők körében.

Városban 3-5 másodperc alatt 50-70, autópályán akár 200 métert is megtesz az autó, azaz egy üzenet elolvasása ennyi vakvezetést jelent.

Pedig a megkérdezettek 93 százalék tisztában van a vezetés közbeni mobilozás veszélyeivel.

Felmérés szerint az üzenetküldés és a közösségimédia-használat főleg a 19-39 éves korosztályra, a vezetés közbeni e-mailezés pedig a 30-39 évesekre jellemző.

A telefon megkönnyíti az életet, de vezetés közben nem a barátunk, mert ha nem figyelünk, az életünkre törhet. A mobilozó vezető nemcsak a saját életét, hanem a környezetében élőkét is veszélyezteti.

További információk: https://www.karmegelozes.hu/nemahaverod

Vélemény, hozzászólás?